USA 1992

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

USA 1987 USA 1992 USA 1994 USA 1997

World Trade Center

Frihedsgudinden

The Colony Hotel, Miami Beach, Florida (2012)

Vi var så heldige at få fingrene i en tilbudsrejse til Florida gennem Tjæreborg Rejser. Rejsen foregik med CONAIR's Airbus 320 fra Kastrup med mellemlandinger i hhv. Oslo og Gander til Fort Lauderdale. Herfra med bus til hotellet i Art Deco-området på Miami Beach.

Vi boede en nat på hotellet og tidligt dagen efter fløj vi til New York for at besøge vores datter, som på det tidspunkt boede på 52. gade på Manhattan sammen med sin daværende kæreste. Det var meningen, vi kun skulle have været i New York i tre dage, men da vi mødte op i Kennedy lufthavnen for at flyve tilbage til Miami, fik vi at vide, at al flyvning til Miami var indstillet pga. "Hurricane ANDREW", der  forventedes inden længe at ville ramme området omkring Miami. Vi fik derfor ufrivilligt forlænget vores ophold i New York med knapt fire dage.

Det var slet ikke så ringe endda. Vi brugte tiden til virkeligt at få set byen og mange af dens seværdigheder - både om dagen og om natten!

Da vi endelig fik mulighed for at komme tilbage til Miami, var det mere eller mindre på eget ansvar. Miami Beach, som vi ankom til om aftenen, var i undtagelsestilstand. Alle indfaldsveje var bevogtet af Nationalgarden og stort set alt gade- og trafiklys fungerede ikke. Der var væltede træer overalt. Derudover var der betydelige skader på mange bygninger. Det værst ramte område var byen Homestead, som ligger syd for Miami. Byen var rent stort set jævnet med jorden, og mange mennesker var omkommet i det forfærdelige ragnarok, der havde hersket under orkanens hærgen.

Det lykkedes os at finde frem til og komme ind på hotellet, der ikke havde taget nævneværdig skade under uvejret. Dagen efter besluttede vi os for at leje en bil for at komme lidt væk alt roderiet. Vi kørte nordpå, fordi vejene sydpå var lukkede for al kørsel, som ikke havde noget med nødhjælp at gøre. Man skulle ikke ret langt nordpå førend alt så normalt ud: Ingen skader efter blæsevejret, og livet så ud til at fungere ganske normalt. Vi fortsatte nordpå til Kennedy Space Center og Cape Canaveral. Herfra kørte vi på tværs af Florida via Orlando til Tampa og St. Petersburg. Turen fortsatte langs Den mexikanske Golf over Sarasota, Fort Myers, Naples, Everglades City og tilbage til Miami. Stormskaderne i f.eks. Everglades City var ret udtalte, men det var muligt at finde et fungerende hotel.

De sidste to dage tilbragte vi på Miami Beach som stille og roligt var på vej til igen at ligne sig selv - bortset fra enkelte væltede træer og lidt småskader her og der. Til gengæld var der masser af plads på restauranter og barer. Langt fra alle turisterne var vendt tilbage. Vi blev da også interviewet til en lokal avis om vores oplevelser under og efter orkanen, da vi en af dagene sad uden for hotellet og nød en stille eftermiddagsdrink.

Alt i alt en meget begivenhedsrig tur, som vi aldrig vil glemme. Der sket mange uforudsete ting. Ting, der ikke stod at læse i bureauets katalog. Måske godt det samme...!!

 

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge