Side 2013

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

Den italienske restaurant på Hotel Corolla

På vej over Marmarahavet syd for Bosporusstrædet.

En dag på stranden

Vandfaldet ved Manavgat

Vandfaldet ved Manavgat

Smukt syn!

En glad mand

Udsigt fra altanen kort før hjemrejse

3. - 10. august

rejste vi sammen med Olsens til Tyrkiet

Rejse og ophold var arrangeret gennem Atlantis Rejser.

Flyrejsen, Kastrup - Antalya t/rt, foregik med SAS i en Airbus 319 og var aldeles begivenhedsløs. Alt gik efter planen både ud og hjem.

Opholdet Hotel Corolla i Side var baseret på All-Inclusive-princippet og var ganske fornuftigt. Det skal dog kraftigt understreges, at vinene, der blev serveret til aftensmåltiderne, var rent rævepis og terpentin! Efter min mening var disse vine komplet udrikkelige. Hvis vinene, rød- hvid- og rosevine, repræsenterer tyrkisk vinmageri, mener jeg bare, at man overhovedet ikke har begreb om, hvad vin er!

Bortset fra "vinproblemet" havde vi en særdeles hyggelig og dejlig ferie i gode venners lag, og mange af dagene gik med ren afslapning - enten på stranden eller ved poolen. Da dagtemperaturerne lå omkr. 38 grader, var det ovenud vigtigt at sørge for, at væskebalancen i kroppen hele tiden var under kontrol.

Om mandagen blev vi enige om at tage en tur til den antikke del af Side for at kigge lidt på byen og måske shoppe. Som ventet var der mange turister i byen, som, hvis man er til den slags ting, rummer en masse fortidsminder fra fordums kulturers aktiviteter på stedet. Shoppingmulighederne begænsede sig for det meste til det almindelige "turistgejl", man ser så mange andre steder i verden. Ensformigt og noget trivielt.

For at se byen og omgivelserne i et andet perspektiv tog vi en 1-times sejltur med en mindre turbåd, og det var en ganske behagelig oplevelse.

En let frokost, inkl. en kold øl, nød vi med udsigt over den lille havn, mens knallerter, scootere og biler af og til brød idyllen med deres larm og os.

Onsdag tog vi igen en taxi. Denne gang til nabobyen, Manavgat, hvor rygtet ville vide, at der den dag skulle være et stort marked, som var et besøg værd. Der var også marked - og det var stort, men et besøg værd? Det afhænger af øjnene, der ser! Muligvis er jeg et gammelt, forstokket røvhul, men det lignede igen en god gang "turistgejl" - dog lykkedes det mig vha. min kyndige hustru at finde syv par underbukser i passende snit, farve og størrelse til en fornuftig pris. Nej, forgæves var besøget på markedet ikke!

Efter markedet gik turen en ca. 7 km videre til et vandfald, som ganske vist ikke er et af de største vandfald i verden, men brusende vand er altid hyggeligt og facinerende, og derfor var det fin oplevelse at se stedet.

Det var så de ture, vi havde uden for "reservatet".

Den sidste aften havde vi reserveret bord på den italienske restaurant. Maden var fortræffelig, men, men, men... VINEN...!! Igen det samme sprøjt som til "hverdag". Jeg havde ellers sat næsen op efter en god italiensk vin, men måtte nøjes med en EFES - den velkendte, tyrkiske øl. Betjeningen var ikke af normal standard - for at sige det diplomatisk! Der blev da heller ikke plads til drikkepenge denne gang!

Atlantis Rejser fortjener såmænd kun ros for arrangementet, men et lille pip skal der selvfølgelig lyde - man er jo dansker: Da vi efter ankomst til lufthavnen kørte i bus på vej til hotellet, og guiden havde informeret om praktiske ting, sluttede hun af med at sige: "Nu kan I bare sidde og slappe af og nyde det smukke landskab." SMUKKE LANDSKAB...?! Det var ikke lige til at se, hvor hun fik det postulat fra! Landskabet var usigeligt trist. Dog anedes Taurusbjergene i det fjerne.

Nå, pyt! Vi havde en dejlig uge med megen saglig, seriøs og sober tale samt masser af hygge og afslapning.

Stor tak til alle deltagere. Håber, vi kan gentage konceptet en anden god gang.

Skadet fod efter mødet med en stor sten i vandet

Apollontemplet i Side

Havnen i Side

Havnen i Side

Frokostpause i Side

Antikke Side

Trætte turister

Side

Aftensmad på The Tulip Restaurant Solnedgang

Side set fra havet Antikke Side

Pooludsigt fra altanen

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge