Israel

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

Udsigt fra hotelværelset

Det jødiske kvarter

Grædemuren

Grædemuren

Grædemuren

Grædemuren - kvindernes afdeling

"Dome of The Rock", Klippemoskéen

Et sted i Jerusalem

Et sted i Jerusalem

Kors til brug ved vandring ad Via Dolorosa

Jerusalem - det arabiske kvarter

Israel flag

 

I dagene 28. april - 5. maj 2011...

...besøgte vi sammen med vores ældste søn Israel. Vi fløj med Cimber Sterling fra Kastrup til Tel Aviv. Herfra tog vi en taxi til hotellet i Jerusalem, som var base for opholdet.

Straks efter ankomst til hotellet gik vi en tur for at kigge på byen, som ikke bød på de helt store oplevelser. Vi fandt en Mc Donalds for at få noget at drikke, og så var vi i gang med "udfordringerne"!

Jerusalem er i sagen natur et spændende sted - ikke kun for de religiøse, men også for de historisk interesserede. Det, der især facinerede mig, var den gamle bydel. Man har hørt så meget om de spændinger, der hersker mellem de jødiske og de arabiske befolkningsgrupper. Som 7-dages turist kunne jeg ikke fornemme dette. Vi gik mange ture gennem hhv. det jødiske, det arabiske og det armenske kvarter uden problemer af nogen art. At man så lader sig lokke af en emsig "guide", er jo ens eget problem!

Eksempler på 'Must See' i Jerusalem: Grædemuren, Gravkirken, Getsemane Have og Oliebjerget,

Vi tog på flere ture, både guidede og på egen hånd. En guidet heldagestur gik til Masada, og hvor vi undervejs besøgte AHAVA og badede i Det døde Hav.

En dag tog vi en offentlig bus til Bethlehem for at kigge lidt på byen. Her så vi bl.a. Fødselskirken, som iflg. myten er bygget oven på Jesus fødested. Der var en timelang kø inde i kirken for at komme ned i grotten, og den af vores lille gruppe, der allerhelst ville derned, opgav forsøget.

Det var ikke noget problem at komme fra Jerusalem til Bethlehem, men den modsatte vej var det ikke så ligetil. Man skulle passere den åndssvage "Berlinmur", israelerne har opført for at kunne kontrollere de palæstinensere, der vil ind i Israel. Det tog lidt tid med at stå i kø, kontrollere identitet mv., men ind kom vi da!

Alt i alt havde vi en oplevelsesrig og spændende uge i og omkring Jerusalem.

Maria Magdalenekirken på Oliebjerget Tempelbjerget set fra Oliebjerget Getsemane have

Udsigt fra Masada Udsigt fra Masada Ved Ahava Factory og Det Døde Hav

Hjemrejsen er en historie for sig:

Vi ankom til lufthavnen i god tid og blev checket in. Så vidt så godt. Da tiden for planmæssig afgang nærmede sig, og der ikke blev taget skridt til at boarde, begyndte der at brede sig et rygte blandt passagerne om, at der var problemer. En dame fortalte, at hendes søn havde hørt i radioen, at al tankning af fly i Tel Aviv var indstillet pga. mistanke om en terrorhandling mod brændstoffet. Man frygtede, der var hældt "noget" i tankanlægget. Ved skranken vidste man ingenting, og stod bare og så flegmatiske ud, når de blev spurgt.

Endelig, efter lang venten blev der annonceret boarding. Ombord fik vi at vide, at flyet ikke havde brændstof nok til at flyve til Kastrup, og at man var igang med at undersøge, hvor tankning var mulig. Efter del venten fik vi endelig besked om, at vi lige skulle en tur til Amman i Jordan for at tanke, og at det ikke ville tage lang tid.

Afsted det gik og efter ca. 20 minutter landede vi i Amman. Vi skulle blive ombord, mens tankningen stod på for at fremme ekspeditionen. Det tog bare sin tid! Så vidt jeg husker ca. 1½ time. Men det lykkedes! Endelig med kurs mod Kastrup - troede vi!

Men nixen bixen! Flyet besætning var ved at "løbe tør for arbejdstid"! Planen blev herefter, at vi blev nødt til at lande i Sofia i Bulgarien for her at få en friskere besætning ombord til at sørge for resten af turen. Der var bare en lille ting til. Den "friske" besætning stod i øjeblikket i Prag og skulle derfor transporteres til Sofia. Da vi landede i Sofia, var besætningen fra Prag ikke ankommet endnu. Det tog godt og vel en time inden, vi var klar til endelig at sætte kurs mod Kastrup, hvortil vi ankom ca. 6 timer senere end forventet.

Naturlig havde vores oplevelse med Cimber Sterling intet at gøre med, at firmaet et års tid senere gik konkurs, men alligevel....!!

Uden sammenhæng iøvrigt, men talemåden "At rende fra Herodes til Pilatus" betyder:

Herodes og Pilatus opholdt sig på hver sin borg, og Rådet skulle først overbevise Herodes om at Jesus var en trussel mod ham, og dernæst Pilatus om, at Jesus ville skabe oprør mod romerne. De havde dog begge indset, at han ikke var nogen trussel mod nogen af dem. På den anden side kunne det være nyttigt for dem begge ikke, at lægge sig ud med Rådet, hvorfor de hver for sig prøvede, at skubbe afgørelsen over på den anden, fordi Jesus var ret populær i store dele af folket, som det heller ikke var rart at få imod sig.

Så det var altså Rådets medlemmer, der "rendte fra Herodes til Pilatus" flere gange for at få Jesus dømt.

  1. Jesus af Nazareth (Kristus) Kaldet jødernes (åndelige) konge.

  2. Rådet, jødernes religiøse ledelse, der derfor så Jesus som en trussel, der skulle elimineres. De havde ingen juridisk magt.

  3. Herodes, jøde og jødernes verdslige konge og romersk vasal. Han havde juridisk magt, men kunne ikke idømme dødsstraf uden romersk godkendelse.

  4. Pontius Pilatus, romersk statholder. Militær leder og øverste lokale juridiske myndighed.

Knesset

Getsemane Have

"The Church of All Nations" , also known as "The Church of the Agony" or "The Basilica of the Agony", is a Roman Catholic church located on Mount of Olives in Jerusalem, next to the Garden of Gethsemane. It enshrines a section of bedrock where Jesus is said to have prayed before the night of his arrest.

Bymuren set fra Getsemane Have

Fødselskirken i Bethlehem

Indgangen til Fødselskirken

Udsigt over Det døde Hav

Liften til Masada

Badning i Det døde Hav

93 kg "muddermand"

Kig over Jerusalem

 

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge