Hildesheim 2012

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

Zum Grünen Jäger7.- 11. oktober

gik turen med Seniorklubben fra SKAT til Hildesheim. Som forrige år var det Ørslev Rejser, der arrangerede.

Starten gik fra Ølby Station kl. 05:30...!!! Efter opsamling i hhv. Næstved og Nykøbing F. fortsatte bussen til Rødbyhavn. Efter overfarten serveredes brunch på hotel "Zum Grünen Jäger", hvorefter turen gik til Hamburg. Her stod yderligere to deltagere på , og derefter kørtes en rundtur i byen med en tysk, men dansktalende, guide.

Ankomst til Hildesheim lidt før kl. 17 og efter incheckning på hotel "Van der Valk". Derefter blev der tid til udendørs afslapning med en øl - eller to - inden, det blev for koldt til udendørs aktiviteter.

Det samlede deltagerantal var fra starten 62, men allerede før aftensmaden stod det klart, at gruppen var blevet reduceret til 61! En mandlig deltager var blevet fundet død på sit værelse. Dette gav selvfølgelig anledning til en del snak og undren og var selvsagt årsag til en lidt afdæmpet stemning under middagen. Senere, og efter en kort orientering om afdøde af gruppelederen, samt et øjebliks stilhed, gik gruppen videre med aftenens "sociale aktiviteter" - hver på deres måde.

GuldmenneskerneMandag den 8. startede med en byrundtur til fods i Hildesheim, som jo - for så vidt angår den gamel bydel - er meget smuk og absolut seværdig. Man kan alt efter interesse og behov fordybe sig i historien, hvis trangen skulle opstå.

Efter forkost på hotellet gik turen til Hannover, hvor barokhaverne ved Herrenhäuser var målet. Kæmpestort i areal og ret imponerende i sig selv. Interessant? Tjaeh, det afhænger igen af smag og lyst!

Aftensmaden blev indtaget på en restaurant i umiddelbar nærhed af vores hotel. Et flot, gammelt hus, der oprindeligt havde været slagternes laugshus og gennemrenoveret fra kælder til kvist såvel udvendigt som indvendigt. Maden? Bop-bop...!

CelleTirsdag den 9. var der arrangeret en tur til Celle, hvor vi Marienburgundervejs skulle se Schloss Marienburg, der ligger højt i terrænet lidt vest for Hannover. Et lidt underligt, eventyrsagtigt sted, som efter, det blev bygget som sommerhus midt i 1800-tallet, kun har været beboet i kortere tid.

Under besøget her blev gruppen yderligere reduceret med en person, idet en kvindelig medrejsende faldt om med det, der senere skulle vise sig at være et slagtilfælde. Hun og hendes mand blev i følge med guiden bragt i ambulance til hospitalet i Hildesheim, hvor hun blev indlagt. Vi så ikke mere til hende under opholdet. Hendes mand forblev i Hildesheim hos hende, og da resten af selskabet næste dag forlod byen for at køre til Danmark, var gruppen  reduceret med endnu en person og var således nede på 59 personer.

Hertugslottet i CelleBesøget i Celle var en rigtig god oplevelse. Byen har aldrig været udsat for store ødelæggelser og har derfor masser af idylliske bindingsværkshuse, der daterer sig tibage til 1200-tallet.

Caroline MathildeI Celle besøgte en del af gruppen hertugslottet, hvor vi af en særdeles velkvalificeret og engageret guide bl.a. hørte historien om Chr. VII's dronning, Caroline Mathilde, som boede i eksil på slottet fra 1772 til sin død som knapt 24-årig i 1775.

Onsdag den 10. var afrejsedag fra Hildesheim. På vej nordpå stoppede vi ved Schiffshebewerk Scharnebeck. Spændende at se de store flodbåde lastet med hhv. grus og kul blive løftet ca. 38 m op eller ned.

Frokosten blev senere indtaget hos "Frank". Almindelig utilfredshed ikke med maden, men med serveringen af drikkevarerne! Maden var forlængst indtaget inden, drikkelsen kom på bordet. Et enkelt, stakkels pigebarn skulle forsøge at forsyne en hel flok tørstige gæster på samme tid. Det lod sig bare ikke gøre! Da vi skulle betale, fik hun hjælp af 2 mandfolk. Da det gjaldte penge, kunne man godt være flere om betjeningen. Rigtig ringe serviceniveau!

Turen fortsatte til Fleggaard i Heiligenhafen. Rigtige danske turister bare SKAL handle øl, vin og sprut til "fornuftig pris" inden passage af grænsen. Sådan er det bare...!

Sluttelig skal det konkluderes, at vi, på trods af både død og sygdom, havde vi nogle hyggelige dage med gode oplevelser

Ses vi til næste års arrangement? Håber det!

PS. Husk lægecheck før tilmelding!!

                                            Billeder:

 

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge