Frankrig 2012

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

Camping Sailly-le-Sec Utah Beach

Mindesmærke ved Utah Beach Shermantank

Sainte-Mère-Église. Bemærk John Steele hængende i sin faldskærm på kirkens tårn Sainte-Mère-Église. Bemærk John Steele hængende i sin faldskærm på kirkens tårn

DC-3'er med besætning Tysk kanonstilling ved Utah Beach

Pointe du Hoc The Normandy American Cemetery and Memorial

The Normandy American Cemetery and Memoria Dejlig, men dyr campingplads

Seinen sydøst for Paris 12 urinaler. Camoingpladsen ved Vittel

"Pedallokum". Campingpladsen ved Vittel Springvand i Vittel

Inspektion af Camping Des Trois Château Parringsdans

Colmar Colmar

Vi forlod Køge d. 20. juni med kurs mod Prag.

Meningen var, at vi skulle møde familien, bestående af søn, svigerdatter og børnebørn, på en campingplads ved Prag omkr. d. 14. juli. Mere om det her.

Turen hjemmefra gik via Medelby lidt vest for Flensburg. Her blev vi et par nætter, hvorefter vi fortsatte til en campingplads nær Bremen. Meningen var, at vi ville til Bretagne før, vi ville vende snuden mod Prag. Vi havde jo masser af tid.

Næste stop blev 1 nat på Gulperberg i Holland og så videre gennem Belgien til Frankrig med 1 nat i Sailly-le-Sec - en skønt beliggende plads nær Amiens. Herfra fortsatte vi til Chateau de Martragny nær  Bayeux i Normandiet.

Campingpladsen var en del af parken, som omkransede slottet. De sanitære faciliteter lod en del tilbage at ønske, men ellers var stedet rigtig dejligt.

Næsten alle vores medgæster var englændere. I starten var de ret reserverede, men lige pludselig blev der så at sige åbnet for sluserne. Vi fik mange, hyggelige snakke med flere af dem. En aften opholdt vi os sammen med en større flok i restauranten for først at spise, dernæst se fodboldkampen mellem England og Italien i EM-turneringen. England tabte og røg ud ad turneringen, men englænderne hyggede sig fyrsteligt alligevel. Der blev under kampen ligeledes indtaget store mængder øl. Hyggeligt i svær grad!

Desværre var vejret ikke rigtig med os. Det var køligt og regnfuldt. Ikke lige vores smag!

Opholdet varede i 3 dage/nætter. Herefter fortsatte vi til Camping Le Cormoran ved Utah Beach. Pladsen var god og særdeles velbeliggende, men vejret begrænsede fornøjelsen ved opholdet!

Herfra, hvor vi boede i flere dage, havde vi mange fine ture rundt i området, der i lighed med Omah Beach nærmest vrimler med minder fra D-dag i 1944.

Monumentet over de danskere, der i 2. Verdenskrig faldt i allieret tjeneste.

Vejret blev den endelige årsag til, at vi ikke gad fortsætte til Bretagne, og vi kørte til en campingplads, stadig i Normandiet, og i skrivende stund kan jeg ikke huske navnet. Her var vi også i et par dage. Dejligt sted, men relativt dyrt i forhold til, hvad vi ellers havde været vant til (Anne Vibeke var der..!).

Planen blev så, at vi ville køre til Alsace og se hvordan, vejret artede sig langt fra kysten. Turen gik gennem Paris til campingpladsen, La Belle Étoille i byen Melun. En overnatning her og så videre til Camping de Vittel i byen af samme navn, kendt for sit rene drikkevand!! Igen videre næste dag, hvor vi ankom til Camping Des Trois Château i Eguisheim.

Opholdet her blev på en uge, hvor vi kørte mange ture, og hvor vi bl.a. fik besøgt Colmar, hvor vi godt nok har handlet ind i supermarkeder mange gange tidligere, men vi havde ikke set "down town" før. En fantastisk smuk by - og har masser af gode spisesteder!

Colmar blev vores sidste stop i Frankrig. Vi fortsatte gennem Tyskland...

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge