Frankrig 2004

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

Stork på taget på campingpladsen i RibeauvilléStorken var ret tamme, og de spankulerede rundt på campingpladsen

RibeauvilléRibeauvillé

BaccaratKz-lejren "Struthof"

Kz-lejren "Struthof"Kz-lejren "Struthof"

Kz-lejren "Struthof"Indkørslen til Camping la Résidene d'été

Restauranten på Camping la Résidene d'étéSaint-Rèmeze

Châteauneuf-du-PapeTriumfbuen i Orange

Ferien - fra 2. til 27. aug. - var planlagt til at skulle gå til Alsace, hvor vi dog også var i næsten 8 dage, men pga. tiltagende regnvejr, valgte vi at søge længere sydpå.

Byen Ribeauvillé blev basen for opholdet i Alsace. Ud over at vandre i byen flere gange kørte vi også mange ture. Det er stort set ligegyldigt hvilken af alle småbyerne, vi besøgte, for de var alle fantastisk smukke og velholdte.

En dag kørte vi gennem  Vogeserne til byen Baccarat, der er kendt for sine mange krystalforretninger. På vej tilbage til Ribeauvillé, kom vi forbi kz-lejren Struthof. En særdeles forstemmende oplevelse, men også meget interessant.

Der er utroligt smukt i Alsace og mange interessante ting at se, men når regnen starter hver dag omkring middagstid, er det ikke specielt rart.

I forsøget på at finde et mere sommerligt vejr forlod vi Ribeauvillé og kørte mod Massif Central med første stop lidt før Clermont-Ferrand. Her havde vi det skønneste vejr, som tænkes kan

Fulde af håb om godt vejr fremover nød vi livet ved poolen og god mad på grillen med en fantastisk flaske rødvin til! Lykkefølelsen var kort. Straks næste formiddag brød regnen igen løs i stride strømme, og noget måtte der ske.

Ardèchefloden efter et ret kraftigt regnvejr

En telefonopringning til Camping la Résidene d'été bekræftede, at man på de breddegrader ikke havde haft regn siden først i maj, hvilket fik os til hurtigt at pakke sammen og køre dertil.

Retfærdighedsvis skal det nævnes, at turen til Saint-Rèmeze foregik stort set i regn hele vejen!!

Da vi ankom, var pladsen mindst lige så våd og smattet, som stedet, vi havde forladt. Et megastort regnvejr havde passeret i løbet af dagen. Senere blev vejret dog mere humant, men de helt høje temperaturer blev det dog ikke til. Næeh, sommeren 2004 var der ikke noget særligt pænt at skrive hjem om!

Under opholdet kom vi rundt i omegnen på flere ture. Naturen i Sydfrankrig er bestemt smuk og fantastisk.

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge