Frankrig 2000

Home

Opdateringer
Gæstebog
Kontakt

Min familie

Omaha Beach

Omaha Beach

Den Amerikanske Gravplads ved Colleville-sur-Mer

Den Amerikanske Gravplads ved Colleville-sur-Mer

Ossuaire de Douaumont (da.: Benhuset) er en nekropol for faldne soldater, der kæmpede ved Verdun

Saint-Émilion

Charles de Gaulles grav i Colombey-les-Deux-Églises

Den vej til...

Turen gik gennem Tyskland, Holland, Belgien til Frankrig (Normandiet), hvor vi boede i Vierville-sur-Mer og så en lille bitte del af de mange mindesmærker fra D-dag og 2. verdenskrig.

Herfra gik turen videre over Nantes og Bordeaux til Rauzan, hvor vi slappede af i 8 dage. Vi kørte flere ture rundt i omegnen bl.a. til Saint-Emilion flere gange.

Senere blev der også tid til et par dages stop i Sarlat-la-Canéda og en tur til Cahors og Cayx. Det var jo nødvendigt for (nogle af) os at besøge Prins Henriks slot i Caïx.

På vej hjemad kørte vi gennem Massif Centrale til Colombey-Les-Deux-Eglises, hvor Charles de Gaulle ligger begravet. Senere besøgte vi også slagmarkerne ved Verdun fra skyttegravskrigen (21. feb. - 19. dec. 1916).

Rüdesheim lå belejligt på ruten hjem, og da vore forældres generation ofte tog netop hertil, besluttede vi os for at stoppe et par dage.

Det var lidt af et chok! På campingpladsen var der så mange danskere, at man godt kunne tro, man var hjemme i Danmark! Jeg har såmænd ikke noget imod mine landsmænd, men det skræmmer mig, at når "Familien Danmark" tager på campingferie i udlandet, så er man så store tryghedsnarkomaner, at man finder det nødvendigt at rykke så tæt sammen, som tilfældet var her! I guder, hvor synes det fantasiforladt!

Vores sidste stop i Tyskland var i Vinsen, som ligger tæt ved Kz-lejren, Bergen-Belsen, som vi naturligvis måtte se. Her døde bl.a. Anne Frank.

PS. Tyske campingpladser har aldrig været - og bliver det nok heller aldrig - noget stort hit for mig. Der er noget over deres "fastliggerkoncept", som efter min mening ikke har noget som helst med camping at gøre. Men smag og behag er jo til alt held forskellig...!

Chateau de Cayx På hollænderpladsen i Rauzan Sarlat-la-Canéda Lorelei
Chateau de Cayx One night stop Rüdesheim KZ Bergen-Belsen

Opdateret den 26-05-2015

Religionsfrit web site

Naviair
DMI
Lofer

ZIP Stat
Flere...

 

 

© Teamsela MMXV. J. Thorsgaard Larsen, DK4600 Køge